חיפוש

מה הוא היקף הכשרתו של החוקר הפרטי?

חוקר פרטי הוא אדם שמבצע עבורנו את העבודה "המלוכלכת" ומגיע למידע שלא היינו תמיד רוצים להיחשף אליו אבל הצורך לדעת את האמת גובר. על מנת להגיע לתוצאות מקסימליות בחקירה וכדי שיוכלו לבצע פעולות ללא סכנת חיים, נדרשת הכשרה מקצועית ואמינה לחוקרים פרטיים.

הסיבות לפנייה לחוקר פרטי הן מגוונות. לרבים מאיתנו יש עילה לגלות דברים שנראים חשודים או לא תקינים. במאמר זה נפרט לכם את היקף הכשרתו של החוקר הפרטי.

 

חקירות במדינת ישראל

במדינת ישראל חוקרים פרטיים ושירותי משרד חקירות מעוגנים בחוק שנחקק בשנת 1972. הקריטריונים העומדים בפני אדם שמעוניין להיות חוקר ולקבל רישיון חוקר פרטי הם אימון והתמחות במשך שלוש שנים במשרד חקירות. האימון חייב להתבצע תחת פיקוח ומעקב של מנהל משרד חקירות ובאישור מהמחלקה לרישוי חוקרים פרטיים ממשרד המשפטים.

ההתמחות נמשכת שלוש שנים, אך לאחר שנה וחצי ניתן לעבור מבחן הסכמה של משרד המשפטים. בכדי שחוקר פרטי יוכל לפתוח משרד חקירות עם רישיון ממשלתי, עליו לצבור ותק של חמש שנים לפחות כחוקר מוסמך ולאחר מכן להגיש בקשה במשרד המשפטים.

ללא רישיון לבעלות משרד חקירות, חוקר פרטי אינו יכול לקחת על עצמו עבודות מלקוחות פרטיים. למעשה, רישיון חוקר פרטי מעניק את הזכות לעבוד במשרד חקירות, אך לא לנהל אחד.

 

תקופת ההסמכה וההתמחות

כפי שציינו לפני כן, על מנת להיות חוקר במדינת ישראל יש לעבור התמחות תחת חוקר פרטי מוסמך. אותו חוקר מוסמך צריך להיות בעל וותק מקצועי של שמונה שנים לפחות, והוא יכול לאמן וללוות מתמחים בתהליך רק אם קיבל אישור מהוועדה במשרד המשפטים.

מאמן חקירות יכול להיות חוקר פרטי בעל משרד חקירות או חוקר פרטי בעל ניסיון בעצמו שעובד במשרד חקירות ומנהלים חוקרים. בנוסף, הרישיון שניתן לחוקר פרטי מוענק לשנה אחת בלבד. יש לחדש מידי שנה את הרישיון לחוקר פרטי ולבצע בדיקת רקע פלילית. במידה ולא הוגשו תלונות משטרתיות נגד החוקר או שלא נפתחו נגדו הליכים פליליים, יהיה ניתן לחדש את הרישיון.

 

סוגי חקירות

חוקרים פרטיים מבצעים מגוון של חקירות שונות שאמורת לעזור להם בעבודתם לגילוי האמת. רוב החוקרים הפרטיים משתייכים לתחום חקירה אחד בלבד. אלה הם סוגי החקירות :

  • חקירה סיעודית/תפקודית – החוקר הפרטי מבצע חקירה אחרי מבוטחים או אנשים שונים שטוענים למצב סיעודי או תפקודי שייתכן והוא שקרי. החקירה מתבצעת על מנת להפריך או לאמת את הטענות שלהם.
  • חקירה כלכלית – החוקר הפרטי אוסף מידע על כספיו, נכסיו וחשבונותיו של אדם או גוף פרטי כלשהו. המידע נאסף בהתאם לבקשת הלקוח ולמטרת המשימה שהוגדרה מראש.
  • חקירת איתור – החוקר מבצע חקירה על מנת לאתר אדם כלשהו.
  • חקירת מעקב – החוקר הפרטי עוקב אחרי אנשים מסוימים במשך תקופה במטרה להגיע למידע סודי.

חקירות

אולי תאהבו גם את